Harleyn Enkelit Oyj

Nyt on valtio kylään tullu/ ja on siellä kuin kotonaan/ Näin viimeinen kylähullu/ pois hoidetaan”, lauloi Juice Leskinen hoivakontrollista. Juicen mantteli yhteiskunnallisessa riimittelyssä lepää nykyisin räppärien harteilla. Sen valtion paikkakin on vallattu: nyt raitilla kukkoilee vierasperäinen terveysmafiarypäs.

Sote-miljoonia kyttäävät kartellit ovat ajaneet itsensä kilpailutuksessa paalulla paalupaikalle eikä pikkutoimijalla ole saumaa kakunjaossa. Bisnes on simppeli: vaivaistaloja pyöritetään minimimiehityksellä. Erikoistapaukset ylihoidetaan satojen eurojen tuntilaskutuksella. Voitot pumpataan monimutkaisten yritysjärjestelyjen kautta paratiisisaarilla ja yhteisöveroa vältellään sisäisellä pikavippitason korkokikkailulla.

Terveydenhuoltobisnes kannattaisi antaa Helvetin Enkeleille, Bandidokselle ja Cannonbollsille. Prätkäjengeillä on vahvaa näyttöä liiketoiminnan pyörittämisessä ilman julkista tukea saati kabinettikytköksiä. Kerhoilla on strategiset toimialat eli rakennussektori, veronkierto ja huumebisnes tukevasti hallussa.

Mopokerhojen harmaan talouden operatiivinen kotimaisuusaste hakkaa verosuunnitteluun erikoistuneet terveysbandiitit. Siinä missä hoivajätit opastavat lääkäreitä kikkailemaan liksansa monacolaisen verotuksen piiriin, tarjoaisi uusi korporaatio Harleyn Enkelit tuoreen ratkaisun: hoitajien palkka maksettaisiin pimeästi rehellisellä riihikuivalla. Tästä olisi sekin etu, ettei tuloveroja kertyisi mafiatalojen varastettavaksi, vaan koko summa jäisi paikalliseen kulutukseen ja kansalliseen hyvinvointiin.

Koko hoitoketjun lähituotantostrategia edustaisi uutta hyvinvointikonseptia lääkinnästä lähtien. Prosenttijengeillä on käyttövalmis mietojen huumausaineiden jakelu- ja tuotantoverkosto.

Vanhusten vaientamisessa voisi karsia suosittua mutta tappavaa opiaattilinjaa, joka nykyisellään listii vuosittain satoja ikäihmisiä pelkkinä yliannostuskuolemina.

Pankkien tulisi luonnollisesti kasvaa eettiseen liiketoimintaan ja alkaa joustaa käteisen käsittelyssä rehellisen harmaan talouden turvaamiseksi. Käteistalletuksiahan on kovasti ruvettu kyttäämään sen jälkeen, kun huumepoliisit kaappasivat hasisbisneksen pitkän linjan pienyrittäjiltä.

Prätkäjengien johdon sanotaan olevan psykopaatteja. Sekin on iso meriitti, sillä etenkin terveysbisneksessä yritysjohdon häikäilemättömyys palkitaan mehevillä optioilla. Mummojen on turha pelätä tatuoituja partanaamoja: johtoporras ei vaihda vaippoja missään muualla kuin Esperin väärennetyissä dokumenteissa.

Sitä paitsi ne pullistelevat liivikukot ovat tosipaikan suhteen ihan sympaattisia ja tuntevat heikko-osaisuuden tuhat kertaa paremmin kuin nykyisten vaivaistalojen takana häärivät sijoituskorporaatiot. Niiden silmäkulmat kostuvat varmasti fas-lapsen tai satavuotiaan veteraanin kivun edessä.